logo
gruppe bilde

Informasjon om Barne-og ungdomsarbeidere Oslo

Kort om dere begge to:

Vi er to 18 år gamle jenter med navnene Muskaan og Anisa. Vi går begge to andre året på barne-ungdomsarbeider linjen på Ulsrud vgs. Vi utfyller hverandre ganske godt med tanke på at vi går i ulike klasser og i ulike linjer.  Muskaan går i BUSK – linjen der hun får både generell studiekompetanse samtidig som at hun får muligheten til å ta fagbrevet. Jeg, Anisa går det vanlige løpet innenfor barne -og ungdomsarbeider og tenker å ta fagbrevet. Vi begge har hatt praksis på både barnehage, AKS og på skole. Vi har samlet mye god kunnskap og positiv erfaring og ser frem til å delta i NM.

 

Alder: 18 år begge to

Fag: Barne-ungdomsarbeiderfaget

Kommer fra:  Oslo

Bor i: Oslo

Navn på skole: Ulsrud vgs

 

Hvordan trivdes dere med utdanningen og det dere holder på med?

Vi trivdes veldig godt. Er et spennende yrke med masse muligheter.

Hvorfor har dere valgt dette faget?

Hovedgrunnen til det er vel interessen vi har får barn og ungdom. Det å kunne være med på å utvikle barnas fremtid, gjøre noe for noen uten å forvente noe tilbake og selvsagt det å gi barnet et trygt miljø å vokse opp i.

Hva er det beste med faget og hvorfor skal andre velge det faget dere har valgt?

Det beste med barn og ungdomsarbeider faget er at vi er med på å skape og utvikle  fremtidens barn og unge. Vi utgjør en forskjell, vi gir barn og unge glede uten å forvente noe tilbake for det. Det er utrolig fin opplevelse å jobbe med barn og unge. Man lærer så mye og det påvirker en personlig også. Man endrer  også sin personlige utvikling, gjennom arbeid med barn.

Vi anbefaler derfor andre å ta dette yrket hvis man er glad I å jobbe tett på mennesker med ulik bakgrunn og yrker.  Fordi barn og ungdomsarbeider faget er et fag, som krever at man har evne til å møte brukere med ulike behov, og dolk fra forskjellige land og kulture. fart

Vi anbefaler derfor andre å ta dette yrket hvis man er glad I å jobbe tett på mennesker med ulik bakgrunn og yrker.  Fordi barn og ungdomsarbeider faget er et fag, som krever at man har evne til å møte brukere med ulike behov, og folk fra forskjellige land og kulturer.

Hvordan opplever dere å være tatt ut til å være representere deres fylke i Skole - NM?

Vi opplever mye positivitet, folk rundt oss er støttende og utrolig stolte. Det er ikke lett, men samtidig tar vi alle utfordringer med et smil om munnen.

Hva deres forventningene til deres egen innsats i Skole – NM? 

Vi forventer å jobbe i høyt gir og gjøre vårt aller beste. Vi gir all innsats.

Hvordan har dere forberedt dere til mesterskapet?

Vi har fått hjelp og veiledning fra lærere. Samarbeidet godt under deler av hele oppgaven.  Vi har brukt mye fritidute utenom skoletid på å forberede oss på å vinne.

På hvilken måte kan deltakelsen i Skole – NM spille inn på deres videre karriere?

Det å delta I  NM vil være en god erfaring for videre utdannelse og god forberedelse til eksamen frem mot  sommer. Vi har lært masse om oss selv og hvor vi ligger i fagene, og  dette er noe vi skal ta med oss videre.

Hvordan vil dere beskrive dere selv som personer? 

Anisa: høflig person, veldig sosial, glad i praktisk arbeid og har gode samarbeidsevner.

Muskaan: rolig, pliktoppfyllende, skoleflink og lett å samarbeide med.

 

Hva driver dere med på fritiden?

Vi liker å danse, lese, høre på musikk og tilbringe tid med vennene våre i fritiden.

Medlemmer:

Muskaan

Anisa