logo
gruppe bilde

Informasjon om Helsefagarbeider Buskerud

Kort om dere begge to:

Kristine Pedersen og Marte Sletten

Alder: 17 og 22

Fag: Helsearbeiderfag

Kommer fra: Modum

Bor i: Bingen og Modum

Navn på skole: Buskerud

 

Hvordan trivdes dere med utdanningen og det dere holder på med?

-       Veldig fornøyd. Lærer ting vi syntes er interessant og som jeg vil ha bruk for seinere uansett hvor vi havner til slutt i utdanningen. Vi liker godt at det er mye praksis som gjør at vi lærer enda mer og lærer hvordan yrket virkelig er.

Hvorfor har dere valgt dette faget?

-       Vi har alltid villet jobbe med mennesker og kjenner flere som har gått det tidligere og har vært fornøyde. Gir meg kunnskap som er relevant for videre utdanning.

Hva er det beste med faget og hvorfor skal andre velge det faget dere har valgt?

-       Vi lærer ting som er nyttig uansett hva man ender opp å jobbe med, mye praksis som gjør at man kan utvikle seg og finne ut hva man ønsker eller ikke ønsker å gjøre videre. Vi synes andre skal velge helsefagarbeider faget fordi dette er et spennende fag hvor du lærer mye om mennesker, alt fra hvordan du kan kommunisere på forskjellige måter, til hvordan kroppen er bygd opp.

Hvordan opplever dere å skulle representere eget fylke i Skole - NM?

-       Vi er veldig spent og noe nervøse, men vi tror det blir en morsom og viktig erfaring å ta med seg videre.

Hva er deres forventningene til deres egen innsats i Skole – NM? 

-       Våres forventinger er at vi håper vi kan lære så mye som mulig av dette, og at vi får en god mestringsfølelse videre. Vi har et håp om å kunne komme så langt som mulig og vinne, men samtidig er det en vinning i seg selv å delta.

Hvordan har dere forberedt dere til mesterskapet?

-       Vi har jobbet godt med heftet i klassen fordi alle i klassen kan lære mye av dette. Vi fokuserer også mye på hvordan man jobber sammen som par. Vi har sett på videoer fra tidligere mesterskap for å få en oversikt over hvordan konkurransen er. Og vi har lest i bøker og på nettet om de aktuelle temaene for å ha nok kunnskap om dette.  

På hvilken måte kan deltakelsen i Skole – NM spille inn på deres videre karriere?

-       Vi tror denne erfaringen gjør oss modigere og at vi kan tørre å gå utenfor komfortsonen, noe som er viktig som helsefagarbeider. Det er viktig for å kunne utvikle seg faglig, noe vi føler vi gjør veldig med dette og at vi får god erfaring og læring før praktisk eksamen

Hvordan vil dere beskrive dere selv som personer? 

-       Vi er to jenter som er omsorgsfull og ansvarlige. Vi er også veldig positive til utfordringer og liker å ha det morsomt. Vi liker å få nye erfaringer og nye kunnskaper.

Hva driver dere med på fritiden?

-       Marte spiller fotball på Modum FK a-lag og er glad i musikk og film. Kristine jobber ved siden av skolen og liker å være med venner og familie.

Medlemmer:

Kristine

Marte