logo
gruppe bilde

Informasjon om Helsefagarbeider Vest Agder

Kort om dere begge to:

Alder: Begge er 17 år

Fag: Helsearbeiderfag vg2

Kommer fra: Talina kommer fra Byremo, Malin kommer fra Eiken

Bor i: Vest-Agder

Navn på skole: Byremo videregående skole

 

Hvordan trivdes dere med utdanningen og det dere holder på med?

·         Vi begge to trives veldig godt med utdanningen vi holder på med.

Hvorfor har dere valgt dette faget?

·         Vi valgte dette faget fordi vi begge liker å samarbeide og jobbe med mennesker. Vi ønsker å gjøre en forskjell i andre menneskes liv, og gjøre noe verdifullt for andre. Det er store behov for helsefagarbeidere i fremtiden, med tanke på eldrebølgen.

Hva er det beste med faget og hvorfor skal andre velge det faget dere har valgt?

·         Faget har mye praksis, og vi får virkelig prøvd oss i ulike yrker. På Byremo videregående har vi et fantastisk Helseverksted der vi får øvd oss på ulike prosedyrer. Vi har også en dukke vi får øvd oss på, som vi kan stille in ulike sykdommer på og dermed behandle. Det er et givende fag, der du får bruk for nærmest alt du lærer i programfagene. Selv om du kanskje ikke ønsker å bli en helsefagarbeider, så får du nytte for de kunnskapene du lærer innenfor kommunikasjon, helsefag, yrkesfag og YFF (yrkes faglig fordypning).

Hvordan opplever dere å være tatt ut til å være representere deres fylke i Skole - NM?

·         Det er både stort og skummelt for oss å delta i en slik konkurranse. Vi ser derimot dette som en stor læring og erfaring mot eksamen.

Hva deres forventningene til deres egen innsats i Skole – NM? 

·         Vi forventer å gjøre det beste vi kan, og at vi får vist kunnskaper og erfaringer som vi har lært disse to skoleårene.

Hvordan har dere forberedt dere til mesterskapet?

·         Vi har samarbeidet godt med resten av klassen og læreren. Klassen og lærer kommer med gode ideer og innspill som kan være nyttig for oss å ta med videre i konkurransen. Vi øver på ulike prosedyrer i helseverkstedet vårt, og pugger på grunnleggende fagstoff som diagnoser og slikt.

På hvilken måte kan deltakelsen i Skole – NM spille inn på deres videre karriere?

·         Deltagelsen viser et stort engasjement, også kunnskaper og ferdigheter som er viktig innenfor yrket. Dette kan blant annet vekke interesse til en eventuell arbeidsgiver i et intervju. Vi lærer mye av dette, og kan derfor gjør det lettere videre i utdanningen vår.

Hvordan vil dere beskrive dere selv som personer? 

·         Vi er gode til å samarbeide, motiverende, positive, tillitsfulle og en stå på vilje om å yte vårt beste til hver og en. Vi er løsningsorienterte og gode til å lytte aktivt, noe som kan egne seg i denne type konkurranse. 

Hva driver dere med på fritiden?

·         Vi er sammen med venner og familie på fritiden.

Talina har blant annet en vikarstilling på et aktivitetsenter og Malin har en vikarstilling på Åseralsheimen, og skal også jobbe der i sommer.

Medlemmer:

Talina

Malin